KOGART Kortárs Művészeti Gyűjtemény 2008

KOGART Ház

Város: 
Budapest
Dátum: 2008. december. 02. - 2008. december. 31.

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2007 novemberében indította útjára nagyszabású gyűjteményépítési programját, a KOGART Kortárs Művészeti Gyűjteményt.

Az Alapítvány vállalta, hogy 100 magyarországi vállalat évi 1 millió forintos támogatásával 5 év alatt létrehoz egy, a magyar kortárs képzőművészetet méltón reprezentáló, új gyűjteményt. Ehhez a magyar állam is segítséget nyújt: minden 1 millió forintos vállalati támogatás mellé 500 ezer forintot ad a kortárs magyar képzőművészetet és a kollekció létrehozását támogatandó.

Az évente rendelkezésre álló mintegy 150 millió forintos keretből a Művészeti Zsűri közel 100 művésztől 100 kiemelkedő műtárgyat vásárol minden évben. Az Alapítvány a legszélesebb nyilvánosság bevonásával kívánja végezni munkáját, ezért minden decemberben nagyszabású kiállítás keretében mutatja be az abban az évben vásárolt alkotásokat.

A kiállításon bemutatásra kerül az a 25 alkotás is, amely december közepén, egy jótékonysági árverésen talál majd gazdára. A befolyt összegből a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 25, az ország számára fontos tevékenységet végző alapítványt támogat majd.

Látogatói információk: 

KOGART Ház
1062 Budapest, Andrássy út 112.