KOGART Szalon 2005

KOGART Ház

Város: 
Budapest
Dátum: 2005. december. 02. - 2005. december. 31.

A második nagyszabású KOGART Szalonra kivételesen magas színvonalú anyag gyűlt össze. A hagyományteremtő év végi képzőművészeti vásárra 160 művész 290 művet ajánlott fel eladásra.

Az ország legjelentősebb mesterei mellett meghívást kaptak olyan tehetséges fiatal művészek is, akik minden bizonnyal az elkövetkezendő évtizedek kortárs magyar képzőművészetének meghatározó szereplői lesznek.

Általában minden művész két, közelmúltban készített alkotást adott be: a legváltozatosabb méretű és árfekvésű festményeket, szobrokat, grafikákat, fotókat és computer printeket. A négyfős szakmai kuratórium válogatásának egyetlen szempontja volt: a minőség. A művészek maguk döntötték el, mely műveiket bocsátják rendelkezésre, az árakat a KOGART szakmai tanácsadóival közösen állapították meg. A KOGART mindössze annyit javasolt, hogy reális vásárlási lehetőségeket nyújtó alkotásokat és árakat ajánljanak a SZALON-ra.

A SZALON-t a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány az Alapító Okiratban foglaltak értelmében azzal a céllal hozta létre, hogy bemutatkozási és kereskedelmi lehetőséget teremtsen a kortárs képzőművészeknek, felpezsdítse a piacot, és kielégítse az egyre növekvő közönségigényt. A KOGART a SZALON egy hónapja alatt nem csak a kvalitásos műalkotásokról és az exkluzív helyszínről gondoskodik, hanem teljes körű szolgáltatást is kínál, a szállításban és biztosítási kérdésekben is segítséget nyújt a vásárolni szándékozóknak.


Látogatói információk: 

KOGART Ház
1062 Budapest, Andrássy út 112.