Rólunk írták

 

 

Dátum: 2016. december. 01.
Szalay Lajos vallásos rajzokat készített a bostoni hölgy felkérésére. Most megnézheted, milyeneket!
Dátum: 2016. november. 30.
Életművével iskolát teremtett, s most a teremtés, a szövetség, a kegyelem, a kísértés és az ígéret gondolatait láthatjuk viszont munkáiban. Szalay Lajos Bibliája február 19-ig látható a debreceni MODEM-ban. A kiállítás nyitója a debreceni református emlékévi programoknak.
Dátum: 2016. november. 28.
A huszadik század egyik legösszetettebb és legnagyobb hatású magyar művészegyénisége, Kondor Béla alkotásaiból nyílt gyűjteményes kiállítás Jelet hagyni címmel a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban november 27-én. A tárlat megnyitóján részt vett Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára is.
Dátum: 2016. november. 28.
Kondor Béla és az ő sajátos univerzuma, amellyel egyszerre tudott klasszikus lenni és közben kortárs is maradni. A XX. század második felének egyik legjelentősebb alkotójának nyílt gyűjteményes kiállítása tegnap délután a Tornyai János Múzeumban, a KOGART és a Magyar Nemzeti Galéria közös szervezésében. A művész szerteágazó témavilágára és sokoldalú technikájára a felsorokoztatott 180 műalkotás a bizonyíték.
Dátum: 2016. november. 27.
Vasárnap délután nyitották meg Vásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban Kondor Béla gyűjteményes kiállítását. Kondor munkásságától számíthatjuk a modern magyar művészet megszületését a második világháború utáni korszakban, mondja a művészettörténész.
Dátum: 2016. november. 17.
Kondor Béla a magyar művészettörténet egy olyan állócsillaga, amely mindig ragyogni fog - hangsúlyozta Fertőszögi Péter művészettörténész ma a Tornyai János Múzeumban, ahol a II. világháború utáni nemzedékek egyik legfontosabb alkotójának nyílik gyűjteményes kiállítása. A mintegy 180 munka a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány jóvoltából lesz látható november 27-étől Hódmezővásárhelyen.
Dátum: 2016. november. 17.
Átfogó Kondor Béla kiállítás nyílik a Tornyaiban november végén, melyet már rendeznek. Modernizmusa óriási befolyással volt az Őszi Tárlatokon részt vevő művészekre (is).