Rólunk írták

 

 

Dátum: 2017. április. 19.
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel együttműködésben nagyszabású kiállítás-sorozattal emlékezik a reformáció 500. évfordulójára. A négy kiállítás olyan alkotásokat mutat be, amelyeket a Biblia ihletett, és amelyek segítségével az élet sorsfordító kérdéseivel szembesülünk.
Dátum: 2017. április. 17.
Kondor Béla kétségtelenül sikeres és megbecsült művésze volt a korának. Talán eljött az idő, hogy több mint négy évtized távlatából a lezárult életművet objektívebben is nézhessük. Erre ad lehetőséget a Várkert Bazár tárlata. Írta: Ludmann Mihály
Dátum: 2017. április. 13.
Április 23-án Győrben, az Esterházy-palotában folytatódik a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) tavaly novemberben elindított, a reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett négyállomásos sorozata. A mostani tárlat Borsos Miklós azon munkáit vonultatja fel, amelyeket a Biblia hatása hívott életre.
Dátum: 2017. április. 08.
A tihanyi képeknek az egész világ csodájára jár. A KOGART Kiállítások Tihany a hatvanas évek közepétől haláláig Párizsban dolgozó Csernus Tibornak, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar festőművészének állít emléket az életmű egy eddig kevéssé ismert szegmensét bemutató, április 7-én nyílt tárlattal.
Dátum: 2017. április. 03.
A KOGART Kiállítások Tihany a hatvanas évek közepétől haláláig Párizsban dolgozó Csernus Tibornak, a huszadik század egyik legjelentősebb magyar festőművészének állít emléket az életmű egy eddig kevéssé ismert szegmensét bemutató, április 7-én nyíló tárlattal.
Dátum: 2017. március. 30.
A magyar képzőművészet második világháború utáni nemzedékének egyik legfontosabb alkotója, Kondor Béla munkáiból rendez kiállítást a Várkert Bazár Testőrpalotájában péntektől a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (Kogart).
Dátum: 2017. március. 20.
Április végéig látható az Andrássy úti Kogart Házban Lisa Kristine amerikai humanitárius fotós Enslaved – A modern rabszolgaság története című kiállítása, amely a kíméletlen körülmények között dolgozó embereket mutatja be. Őt kérdeztük a munka jelentette kihívásokról, a fotók erejéről.
Dátum: 2017. március. 14.
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány alapítójának, Kovács Gábornak 400 darabos, a magyar festészet történetét a 18. század elejétől a 20. század közepéig átfogó gyűjteményéből közel 100 mű látható a Lendvai Várban.
Dátum: 2017. március. 11.
Március 10-től a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány alapítójának, Kovács Gábornak 400 darabos, a magyar festészet történetét a 18. század elejétől a 20. század közepéig átfogó gyűjteményéből közel 100 mű lesz látható a Lendvai Várban.
Dátum: 2017. március. 08.
A magyar festészet 18. század elejétől a 20. század közepéig tartó fejezetét öleli fel a Kovács Gábor Gyűjtemény (Kogart) mintegy 100 darabjából pénteken nyíló tárlat Szlovéniában, a magyar határ melletti Lendvai Galéria-Múzeumban.
Dátum: 2017. március. 03.
Február végétől új kiállításokat láthatunk az Andrássy úti KOGART Házban: az 1. emeleten a Kovács Gábor Gyűjteményből láthat válogatást a közönség, a 2. emeleten pedig ENSLAVED - A modern rabszolgaság képei címmel nyílt fotókiállítás Lisa Kristine munkáiból. Az elismert humanitárius fotós, Lisa Kristine nem egyszerűen csak fényképez: munkája változást inspirál. Hat kontinens több mint 100 országában dokumentálja a helyi kultúrákat, erőteljes képeivel olyan fontos és aktuális társadalmi problémák ellen küzd, mint például a modernkori rabszolgaság, amely a most nyíló kiállítás témájául is szolgál.
Dátum: 2017. február. 21.
Bár a világon mindenhol illegálisnak számít a rabszolgaság, negyvenhatmillió ember él jelenleg a földön rabszolgaként. A legtöbben Délkelet-Ázsiában szenvednek, de a The New York Times közlése szerint Észak-Amerikában évi száz- és háromszázezer között van azoknak a gyerekeknek a száma, akiket eladnak szexrabszolgának. Az emberek nagy többségét jó tanulási lehetőséggel, a jobb munka ígéretével szedik rá, de Afrikában vagy Ázsiában van, ahol teljes családok több generáció óta élnek rabszolgaként, pedig a tartozásuk, ami miatt ilyen helyzetbe kerültek, még a húsz dollárt sem érte el, miközben a rabszolgaság több milliárd dollár nyereséget termel világszerte. 2015-ben az ENSZ a globális fenntarthatósági célok közé sorolta a rabszolgaság felszámolását, a megállapodást aláíró 195 ország kötelezettséget vállalt arra, hogy az egyezményben megfogalmazott célokat 2030-ig teljesíti. A 2016. december 2-án megtartott vatikáni találkozón, amelyen Ferenc pápa mellett a világ legfőbb vallási vezetői vettek részt, deklarációt fogalmaztak meg a kizsákmányolás ellen.
Dátum: 2017. február. 20.
Lisa Kristine humanitárius amerikai fotós kiállítása Enslaved - A modern rabszolgaság címmel február 19-én este nyílt Budapesten a Kogart Házban.
Dátum: 2017. február. 20.
Lisa Kristine amerikai fotós kiállítása Enslaved - A modern rabszolgaság címmel vasárnap este nyílt Budapesten a Kogart Házban.