Rólunk írták

 

 

Dátum: 2016. december. 17.
A japán kultúra magyar művészetre gyakorolt hatását mutatja be a századforduló magyar képző- és iparművészeti munkáinak segítségével egy kiállítás, amely Gésák a Duna-parton címmel csütörtökön nyílt meg Budapesten a Várkert Bazárban.
Dátum: 2016. december. 16.
A japán kultúra magyar művészetre gyakorolt hatását mutatja be a századforduló magyar képző- és iparművészeti munkáinak segítségével egy kiállítás, amely Gésák a Duna-parton címmel december 15-én nyílt meg Budapesten, a Várkert Bazárban. A tárlaton eredeti kimonót, japán fametszeteket, japán témájú operettek plakátjait és eredeti japán bútorokat is láthat a közönség.
Dátum: 2016. december. 08.
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum közös munkájának köszönhetően először láthatunk olyan kiállítást Magyarországon, amely a japán kultúra magyar művészetre gyakorolt hatását mutatja be a századforduló képzőművészeti anyagának segítségével. A kiállítás együttműködő partnerei a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria és az Iparművészeti Múzeum.
Dátum: 2016. december. 07.
2016. decemberében új tárlattal bővül a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a sanghaji Liu Haisu Múzeum együttműködése, hiszen a 2015. novemberében a KOGART Kiállítások Tihanyban megrendezett, Shanghai két arca című kiállítás után egy évvel a Várkert Bazár Testőrpalotájában nyit közös tárlatot a két intézmény. A kiállítás ihletője ezúttal a hagyományos kínai színház – ismertebb nevén „kínai opera”.
Dátum: 2016. december. 07.
A kortárs kínai tusfestészet legjobbjainak színházi rajzait hozta el a KOGART a Várkert Bazárba, a december 9-én nyíló kiállítás egészen február 19-ig látogatható.
Dátum: 2016. december. 01.
Szalay Lajos vallásos rajzokat készített a bostoni hölgy felkérésére. Most megnézheted, milyeneket!
Dátum: 2016. november. 30.
Életművével iskolát teremtett, s most a teremtés, a szövetség, a kegyelem, a kísértés és az ígéret gondolatait láthatjuk viszont munkáiban. Szalay Lajos Bibliája február 19-ig látható a debreceni MODEM-ban. A kiállítás nyitója a debreceni református emlékévi programoknak.
Dátum: 2016. november. 28.
A huszadik század egyik legösszetettebb és legnagyobb hatású magyar művészegyénisége, Kondor Béla alkotásaiból nyílt gyűjteményes kiállítás Jelet hagyni címmel a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban november 27-én. A tárlat megnyitóján részt vett Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára is.
Dátum: 2016. november. 28.
Kondor Béla és az ő sajátos univerzuma, amellyel egyszerre tudott klasszikus lenni és közben kortárs is maradni. A XX. század második felének egyik legjelentősebb alkotójának nyílt gyűjteményes kiállítása tegnap délután a Tornyai János Múzeumban, a KOGART és a Magyar Nemzeti Galéria közös szervezésében. A művész szerteágazó témavilágára és sokoldalú technikájára a felsorokoztatott 180 műalkotás a bizonyíték.
Dátum: 2016. november. 27.
Vasárnap délután nyitották meg Vásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban Kondor Béla gyűjteményes kiállítását. Kondor munkásságától számíthatjuk a modern magyar művészet megszületését a második világháború utáni korszakban, mondja a művészettörténész.
Dátum: 2016. november. 17.
Kondor Béla a magyar művészettörténet egy olyan állócsillaga, amely mindig ragyogni fog - hangsúlyozta Fertőszögi Péter művészettörténész ma a Tornyai János Múzeumban, ahol a II. világháború utáni nemzedékek egyik legfontosabb alkotójának nyílik gyűjteményes kiállítása. A mintegy 180 munka a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány jóvoltából lesz látható november 27-étől Hódmezővásárhelyen.
Dátum: 2016. november. 17.
Átfogó Kondor Béla kiállítás nyílik a Tornyaiban november végén, melyet már rendeznek. Modernizmusa óriási befolyással volt az Őszi Tárlatokon részt vevő művészekre (is).
Dátum: 2016. november. 16.
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2016. november 27 – 2017. február 12. között rendezi meg Kondor Béla gyűjteményes kiállítását Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeumban.
Dátum: 2016. október. 30.
A KOGART Kiállítások Tihany a november 5-én nyíló, tematikus tárlattal a 110 évvel ezelőtt született Borsos Miklósra emlékezik. A válogatás a sokoldalú művész legjelentősebb munkáin keresztül mutatja be a rendkívül változatos életművet, így festmények, rajzok, kisplasztikák, szobrok, érmek, plakettek és reliefek is láthatóak lesznek a galériában. A kiállítás január 29-ig látogatható.
Dátum: 2016. október. 20.
Száz év magyar festészete mutatkozik be a KOGART jóvoltából a Krakkói Nemzeti Múzeumban.
Dátum: 2016. október. 18.
Nemcsak felidézheti, de magával is viheti a KOGART kiállításainak kedvenc darabjait október 14 és 31 között a KOGART Kiállítások Tihanyból.
Dátum: 2016. október. 13.
Október végéig régi plakátok és fotók mesélnek Tihanyban a Kovács Gábor Alapítvány legemlékezetesebb kiállításairól.
Dátum: 2016. október. 10.
A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Sopronbánfalvi Kolostor együttműködésének keretében október 11-én Szurcsik József műveiből nyílik tárlat a kolostor Galériájában Kapacitások címmel.
Dátum: 2016. augusztus. 22.
Markó és követői - Az ideális táj a 19. századi magyar festészetben címmel Kolozsváron nyitott kiállítást augusztus 12-én a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány.
Dátum: 2016. augusztus. 13.
A magyar tájképfestészet megteremtője, Markó Károly felbecsülhetetlen értékű munkáiból nyílt kiállítás a Kolozsvári Magyar Napok mínusz kettedik napján. A Bánffy-palota emeleti termeit díszítő gyűjtemény a nagy mesternek és tanítványainak, köztük három fiának legjelentősebb alkotásaiból áll.
Dátum: 2016. augusztus. 12.
Augusztus 19-én különleges kiállítás nyílik a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány jóvoltából a Várkert Bazár Testőrpalotájában. A tárlat Szalay Lajos és Koloman Sokol műveit és Picasso művészetével való kapcsolatukat járja körül, és november 13-ig látogatható.
Dátum: 2016. augusztus. 10.
Augusztus 19-én grafikai kiállítás nyílik a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány jóvoltából a Várkert Bazár Testőrpalotájában. A tárlat Szalay Lajos és Koloman Sokol műveit és Picasso művészetével való kapcsolatukat járja körül és november 13-ig látogatható.
Dátum: 2016. július. 20.
Mit keresett Gulácsy a múltban? Szerelmes, tragikus és heroikus történeteket, amelyekbe aztán saját magát helyezhette, hogy általuk színesebben élje meg a valóságot.
Dátum: 2016. július. 18.
Csernus Tibor a 20. század második felének európai összehasonlításban is egyik legjelentősebb magyar festője, aki több mint négy évtizeden át élt és dolgozott Párizsban.
Dátum: 2016. július. 13.
Július 22-től Gulácsy Lajos (1882-1932) életművének egy intimebb szelete mutatkozik be a KOGART tihanyi kiállítóterében. A tárlat - a festőművész kiemelkedő kvalitású művein keresztül - munkásságának olyan jellegzetes témáira és motívumaira fókuszál, mint a kertek, a középkori, reneszánsz és rokokó jelenetek, a női portrék, valamint a szerepjátékos önarcképek és Na’Conxypan mesevilága.
Dátum: 2016. június. 22.
Melankolikus, képzeletbeli terekben, üres, romos házakban, tengerre nyíló elhagyott szobákban, szeptemberi kertekben, palotabelsőkben kóborolhat az, aki ellátogat a tihanyi Kogart-házba, Matteo Massagrande július 17-ig látható kiállítására. A részben Magyarországon élő és tanító olasz mester mindent tud a festészetről, amit a régi mesterek.
Dátum: 2016. május. 22.
Vasárnap délben megnyílt a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban a Kovács Gábor magángyűjteményéből válogatott kiállítás, Munkácsytól Tóth Menyhértig címmel.
Dátum: 2016. május. 21.
Hetven év magyar festészetét öleli fel a Kovács Gábor Gyűjtemény mintegy százhúsz darabjából vasárnap nyíló tárlat a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.
Dátum: 2016. május. 20.
Május 22-től a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány alapítójának, Kovács Gábornak közel 400 darabos, a magyar festészet történetét a 18. század elejétől a 20. század közepéig átfogó gyűjteményéből 120 mű lesz látható a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.
Dátum: 2016. május. 06.
Május 13-tól a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány hazánkban első alkalommal és közel 120 festményen keresztül mutatja be, hogyan is indult a képzőművészeti kiállítások története Magyarországon.
Dátum: 2016. május. 05.
Méltatója szerint egy mai reneszánsz alkotó festményeiből nyílt gazdag anyagot felvonultató látványos kiállítás a Kogart Kiállítások Tihany galériájában.
Dátum: 2016. április. 29.
Matteo Massagrande festményeiből nyílik kiállítás vasárnap a tihanyi Kogart Házban, a kortárs olasz festőművész alkotásai július közepéig láthatók a Balaton-parti városban
Dátum: 2016. április. 22.
Matteo Massagrande a kortárs olasz festészet nemzetközi szinten is kiemelkedő alkotója. Legújabb képei május 1-jétől július középéig tekinthetők meg a KOGART Kiállítások Tihanyban.
Dátum: 2016. április. 22.
Kitörve a klasszikus kiállítási helyszínek bűvköréből, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) régi-új kiállítótere, a Sopronbánfalvi Kolostor izgalmas lehetőségeket kínál: a 15. századi, néhány éve felújított kolostor megváltozott funkciója a képeket is más megvilágításba helyezi, új jelentést kölcsönözve az alkotásoknak.
Dátum: 2016. február. 07.
welovebalaton.hu - Dante halhatatlan műve, az Isteni Színjáték állandó ihletforrásként szolgál a művészeknek, legyen szó színházról, irodalomról vagy képzőművészetről.
Dátum: 2016. január. 22.
ujszo.com - Mától március 13-ig látható a Pálffy-palota kiállítótermeiben a Szalay– Sokol–Picasso című kiállítás, mely a budapesti Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (Kogart) és a Pozsonyi Városi Galéria összefogásának eredményeként született meg.
Dátum: 2016. január. 08.
fidelio.hu Január 8-án Kazahsztán legnagyobb városában nyílik kiállítás a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) szervezésében, ahol Almati művészetszerető közönsége a kortárs magyar grafika sokszínű világába nyerhet betekintést.
Dátum: 2016. január. 07.
kultúra.hu - Január 8-án Kazahsztán legnagyobb városában nyílik kiállítás a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány (KOGART) szervezésében, ahol Almaty művészetszerető közönsége a kortárs magyar grafika sokszínű világába nyerhet betekintést.